Hogyan indítsam be weboldalam forgalmát, látogatottságát?

Hogyan indítsam be weboldalam forgalmát, látogatottságát? 5/5(1)
5/51

Kezdő bloggerként tudod milyen érzés, amikor közzéteszel egy remek bejegyzést, de azt senki sem látja vagy olvassa el, nem osztja meg, nem szól hozzá. Minden blogger célja a forgalom növelés és ez így van rendben. A weboldal forgalmának beindítása, növelése nem könnyű feladat. A gond az (számodra épp ez a jó), hogy kevesen tesznek érte bármit is – sőt – a legtöbben az elején feladják. Ne tartozz azok közé, akik feladják.

Forgalom növelés: Milyen nagy forgalom elérése a célod?

Lehet, hogy ez egy hülye kérdés, de szükséges. Fontosnak tartom, hogy már az elején kitűzz egy célt magadnak, amit szeretnél bizonyos időn belül elérni. Legyen ez fél év, egy év, vagy néhány hónap, de legyen egy célod, amit el kell (akarsz) érni.

Egy olyan világban élünk, ahol több millió publikus weboldal van a weben, tehát egy újabb blog, honlap, webáruház megjelenése nem igazán számít újdonságnak. Annak ellenére, hogy nem könnyű forgalmat generálni, vagy növelni azt, egyáltalán nem lehetetlen feladat, inkább egy remek kihívás.

Az új vevőszerző stratégia kezdete:

Az új vevőszerző stratégia kezdete:

Forgalom növelés: Hogyan szerezd meg az első 500 látogatód?

On-site látogatottság növelő tippek

  • Domain név

Egy jól megválasztott domain név tartalmaz kulcsszavat, lehetőleg rövid és könnyedén megjegyezhető.

  • Minőségi tartalom kell

Írj minőségi szöveges tartalmakat, melyek felkeltik látogatóid figyelmét sőt, megragadják azt. Kezdetben nem kell feltétlenül a keresőoptimalizálással foglalkoznod. Ne másolj le tartalmakat más oldalakról, légy egyedi.

  • Közösségi média megosztások

Engedd meg a látogatóidnak, hogy növeljék a forgalmadat. Facebook Like és megosztás, valamint Twitter gombokat mindenképpen érdemes elhelyezni az oldaladra. Nincs szükség 20 féle megosztási lehetőségre, lehetőleg a népszerű csatornákat válaszd.

  • Próbálj meg kevés látogatót veszíteni

Igazából egyet sem kellene. Adj lehetőséget feliratkozásra, követésre. Történhet ez egy egyszerű hírlevél feliratkozás formájában, vagy a közösségi média oldaladhoz való csatlakozással. Ha könyvjelzőzik az oldalad, az is legalább annyira hasznos, mint a fent említett kettő lehetőség.

Off-site forgalom növelés

  • A tartalom nem elég a látogatottság növeléséhez

Nem elég a minőségi, egyedi tartalom.  Ettől még nem fognak automatikusan a Te honlapodra kerülni a látogatók. Keresd meg azokat a lehetőségeket, ahol a lehető leghatékonyabban mutathatod meg, mivel foglalkozol. Kerüld a spam megoldásokat, mert ezek kezdetben biztosan csak hátráltatni fognak a forgalmad növelésében.

  • Twitter keresések

Kezdetben egy jó stratégia lehet, ha a blogodhoz, honlapodhoz kapcsolódó kulcsszavakra keresel a Twitteren. Például „honlapkészítés”, „keresőoptimalizálás”, „szövegírás”, stb. Ha megvannak, akkor lépj interakcióba azokkal, akik használják ezeket a kulcsszavakat. Szólj hozzá témákhoz, javasolj, a lényeg, hogy megismerjék a weboldalad. Kezdetben több órát is érdemes eltölteni ezzel, ha valóban szeretnénk sikereket elérni.

  • Használd ki a felfutott weboldalakt

Releváns weboldalakon való hozzászólások szintén sikerre vezethetnek. Írj vendégként hozzászólásokat blogokra, linkeld a tartalmaid, növeld a látogatottságodat azáltal, hogy javítod az oldalad keresési eredményeit.

Nem volt elég? A következő részben további ötleteket adok, melyekkel Te is sikeresen növelheted weboldalad, webáruházad forgalmát, látogatottságát. 

Hasznos volt számodra ez az információ?

Kapcsolódó cikkek