honlap látogatók növelése

Hogyan növeld weboldalad forgalmát?Nem érkezett értékelés.

Vannak olyan e-mail kampányok, melyeknek egyértelműen csak az a céljuk, hogy egy landing oldalra irányítsanak minket – gyanútlan olvasót.

Máskor sokkal általánosabb jellegű célja van az e-mail marketingnek: látogasson vissza az oldalunkra minél gyakrabban az illető. Ezáltal lehetősége van pl.: vásárolni, feliratkozni akciókra, regisztrálni, kattintani, egyszóval részt venni az oldal aktív látogatói táborában.

Én most ezeknél általánosabb ötleteket szeretnék adni, a nagyobb átkattintási arány elérése érdekében.

Használj több navigációs lehetőséget!

Az oldalak többsége vízszintes menüsort jelenít meg, amely feltehetőleg az összes oldal fejlécében ott figyel, a megszokott 5-7-10 db menüponttal. Ez természetesen így van rendjén, ez a megszokott elfogadott helye a menünek. De! Miért ne használhatnánk menüsort a hírlevelünkben?

Ha hozzáadjuk a legnépszerűbb cikk kategóriáinkat, termék kategóriáinkat a levelünk fejlécébe, beépítve azt a hírlevél dizájnjába, garantáltan nagyobb kattintási arányt érhetünk el e-mail marketing kampányunkkal. Egy próbát mindenesetre megér, ha még nem tettük volna.

Növeld a belső linkek számát!

A honlapok többsége szánalmasan felépített struktúrával, látogató vezetéssel rendelkezik. Sokszor egy oldalról egy irányba tudunk tovább menni, onnan még egyel tovább stb. Ez már csak azért sem feltétlenül helyes, mert a látogatónak nem túl sok lehetősége van további tájékozódásra, interakcióra akkor sem, ha érdekli őt az aktuális téma, és szívesen olvasna tovább.

Érdemes tehát a szövegünk azon részeit, melyek kapcsolódnak korábbi bejegyzésekhez egy-egy mondattal tovább linkelni azokra ezzel is hatékonyabbá téve a keresőoptimalizálást. Korábban oly sokak által használt  Kattints ide  típusú hivatkozások helyett, szövegünk egy releváns részét hivatkozzuk meg. Ugyanezt természetesen az e-mail marketingünk során is megtehetjük.

Linkeld a képeidet releváns tartalmakra!

Vegyük példának a főoldalunkat. Milyen képek is helyezkednek itt el? Jó esetben nem sok, kivéve a bejegyzéseink, oldalaink képeit, melyek remélhetőleg tovább visznek az egyes tartalmakra. Ennek e-mail kampányunk során is így kell működnie, ugyanakkor pl a fejlécben lévő logónk jó a főoldalunkra mutat.

Ha kép alapú e-maileket küldünk ki feliratkozóinknak, követőinknek, mindenképp állítsuk be a képek hivatkozási címeit a megfelelő releváns tartalomra.

Használj kapcsolódó tartalmakat, kínálj több tartalmat!

Egy-egy bejegyzés alatt, mellett jó, ha megjelennek kapcsolódó tartalmak, melyek felkelthetik az olvasó figyelmét. Nem szükséges ezeket felugró ablakokban a látogató szemébe tolni, elég őket úgy megjeleníteni, hogy azok megragadják a szemet. Jó ha ezt a cikk olvasása után teszik, vagy akkor, ha épp nem érdeklődik feltétlenül a látogató a tartalmunk iránt.

Használjuk ezt webáruház esetén is, itt a hasonló vagy kapcsolódó termékeket ugyanígy meg lehet jeleníteni.

Hasznos volt számodra ez az információ?

Kapcsolódó cikkek