Ingyen honlapkészítés!

Ingyen honlapkészítés! – A Jó a Rossz és a Csúf!Nem érkezett értékelés.

Vajon tényleg ingyenes? Túl szép, hogy igaz legyen? Ingyenes honapkészítés már 1994-ben is létezett (GeoCities).

Azóta már számtalan ingyenes weboldal készítő működik, voltak újak, csődöltek be régiek. Pontosan ezért érdemes vigyázni, ha erre adjuk a fejünket. Vessünk egy pillantást a legfontosabb dolgokra, melyeket tudni kell ezekről az ingyenes honlapkészítőkről.

Ingyen honlapkészítés! – A Jó

Nincs költség

  • A költségek gyakran elriasztják az embert attól, hogy weboldalát megújítsa, vagy elkészíttesse első weboldalát. A jó hír az, hogy meg lehet építeni ingyen is egy jól kinéző honlapot anélkül, hogy valaha egy fillért is fizetnénk érte.

Nincs kódolás

  • Másik előnye az ingyenes honlapkészítésnek és az ezzel foglalkozó rendszereknek, szolgáltatásoknak, hogy nincs szükség programozói tudásra hozzájuk. A legtöbb ilyen ingyenes weboldal készítő felület az úgynevezett „fogd és vidd” technikát használja, így az egerünkkel pakolhatjuk össze a főoldalunk elemeit. Lehet még állítani színeket, sablonokat, menüpontokat és sok minden mást is anélkül, hogy HTML, CSS, vagy PHP tudásra lenne szükségünk.

Ingyen honlapkészítés! – A Rossz

A Szakértelem hiánya

  • Amikor egy ingyenes honlapkészítővel dolgozik, számítson rá, hogy korlátozottak a lehetőségei. A sablonok nem csúcsminőségűek, és soha sem fogjuk tudni azt létrehozni, amit korábban esetleg megálmodtunk. Ha ez Önnek bosszantó, és nem bízik az ilyen rendszerekben vagy csak szimplán nem kompromisszum képes, nyissa ki a pénztárcáját.

A Branding hiánya

  • A teljesen ingyenes honlapok esetében nem kapunk elsődleges domain nevet. Egy aldomaint fogunk kapni, pl: sajátcég.ingyenhonlap.hu. Képzeljük csak el leendő ügyfeleink arcát, mikor egy egyébként kiváló terméket vagy szolgáltatást akarunk rásózni, és ez a cím áll a névjegykártyánkon. Azt hiszem, ezt nem kell tovább magyarázni.

Limitált oldalak, sávszélesség, tárhely

  • Az ingyenes tárhely szolgáltatások, melyeket ezek mellé az ingyenes honlapkészítő csomagok mellé kínálnak, igen csak korlátozni tudják a munkát. A tárhelyek mérete limitált, általában néhány, vagy néhány 100 MB. A rendszerek gyakran nem engedik a korlátlan számú aloldal létrehozását, vagy más funkciók bővítését. Ha bármi egyedit is szeretnénk, azt nem itt fogjuk megkapni.

Ingyen honlapkészítés! – A Csúf

Gyakran nem reklám mentes

  • Az egyik legbosszantóbb kompromisszum, mellyel meg kell békélnünk, hogy reklámoznak. Az általunk ingyen elkészített weboldalon olyan reklámok jelennek meg, melyek idegesítőek, felúsznak, beúsznak, megjelennek minden előjel nélkül. Ott vannak mindenütt. A baj csak az, hogy mi nem profitálunk belőle, sőt.

Gyakran csak rövidebb ideig ingyenes

  • A próbaidőszak után ezek az ingyenes honlapkészítők gyakran fizetőssé válnak. Ha ez megtörténik, és mi nem szeretnénk fizetni, a szolgáltató felmondja a szerződést, és a honlapunk a kukában landol. Elvesztegetett idő, és keresési eredmények, munka, bosszúság.

Hiányzik a support

  • Ha ingyenes honlapkészítésre adjuk a fejünket, ne számítsunk segítségre. Legyen szó chatről, e-mailről, telefonról, ha ingyenes csomagunk van aligha fognak velünk szóba állni. Így kissé úgy érezhetjük, ha elakadtunk magunkra vagyunk utalva.

Megéri az ingyenes honlap készítés?

  • Visszatekintve a fenti pontokra, én azt mondanám nem! Bevallom, nem ismerek senkit, aki sikeresen felfuttatta volna ingyenes weboldalát, vagy bármilyen sikert ért volna el vele. Ha valaki azonban kísérletező kedvű, és szereti a nehezebb utat járni, próbálkozni, annak azt ajánlom, szedje össze magát és ne hagyja, hogy bármi eltántorítsa ettől a tervétől. Így később, mikor kifizeti az első használható honlapjáért a pénzt, sokkal jobban fogja értékelni azt!

Hasznos volt számodra ez az információ?

Kapcsolódó cikkek