Accelerated Mobil Pages

Még gyorsabb mobil honlapok: Accelerated Mobil Pages 4.67/5(3)
4.67/53

Üdvözlünk egy gyorsabb mobilos élmény hajnalán. Azt már bizonyára hallották néhányan, hogy a jobb oldali fizetett hirdetéseket eltörli a Google a találati (SERP) listákról. Úgy tűnik azonban, hogy a keresőóriás nem csak elvesz, ad is valami újat: a gyorsított mobil oldalak szolgáltatást (Accelerated Mobil Pages).

Mi is az az Accelerated Mobil Pages Projekt?

Mi a következő hétvégén számítottunk a változásra, azonban így február végével már találhatunk a keresőben erre vonatkozó indexelt tartalmat. Az AMP kompatibilis oldalakat a Google egy kis ikonnal is jelzi a látogatóknak.

Mi az AMP honlapok célja?

Az AMP projekt, egy nyílt forráskódú kezdeményezés, amelynek célja, hogy javítsa a teljesítményt a mobilos böngészést tekintve. A Google AMP oldalak, tulajdonképpen a normál desktop weboldalunk reszponzív, lebutított változata. A Google kutatásai alapján egy AMP kompatibilis lapot 15-85%-al gyorsabban tudunk betölteni, mint hagyományos reszponzív változatát.

Mit nyújt az Accelerated Mobil Pages projekt a felhasználóknak?

Hogy ez pontosan mit is jelent a felhasználóknak? A tartalom szerkesztőknek egy lehetőség, hogy oldaluk kereshetőségét javítsák: ugyanis az AMP kompatibilis weboldalak előnyt élveznek majd a találati rangsorolásban. A tartalomfogyasztóknak egyértelműen kényelmesebb, gyorsabb, hatékonyabb böngészési élményt fog nyújtani az új szolgáltatás.

Ha a szolgáltatással kapcsolatban további észlelésünk, információnk (tapasztalatunk) lesz, feltétlenül megosztjuk majd azt.

 

Hasznos volt számodra ez az információ?

Kapcsolódó cikkek