Pénz keresés a neten - Google AdSense!

Pénz keresés a neten – Google AdSense!Nem érkezett értékelés.

Manapság több olyan média cég is piacon van, melyeknek elsődleges bevételi forrásai a Google AdSense hirdetések megjelenítéséből folyik be. Nemrégiben egy ügyfelem keresett olyan cikket a weben, amelyből megtudhatja, hogyan növelheti AdSense bevételeit, én most ezen felbuzdulva próbálom meg összeszedni a legfontosabb dolgokat ezzel kapcsolatban.

Új tartalommegosztó, új kiadó?

Ha csak most kezdtél el AdSense-el foglalkozni, szánj időt arra, hogy megnézed a Google által készített, direkt kezdőknek szánt „AdSense Optimalizálás” témában készített videókat. Jó összképet kaphatsz a szolgáltatásról, ha türelmesen végignézed a videókat.

Használj ajánlott hirdetéseket!

Néhány hirdetés típus sokkal nagyobb befolyással bír a többitől. Úgy találtam, két 300x250px-es hirdetést az oldalsávban, egy 728x90px-es hirdetést a fejlécben elhelyezni a legjobb megoldás – ez nyilván oldal felépítés függő is. Ma már mérethez alkalmazkodó hirdetés típust is találni fogsz, így mobilon is kiválóan jelennek majd meg AdSense hirdetéseid.

Hirdess jól!

Ha nagyobb kattintási arányt akarsz elérni, tedd jól látható helyekre a hirdetéseid. Ez azt jelenti, hogy a ’fő’ hirdetési egységeidet helyezd olyan helyre, hogy a látogatónak még csak lejjebb se kelljen lapoznia, hogy találkozzon vele.

Változatos hirdetések: ne csak képes, vagy csak szöveges hirdetést használj!

Mikor hirdetési egységet készítesz lehetőséged van megadni, hogy képes, avagy szöveges hirdetési fajtát hozol létre. Harmadik lehetőségként, és egyben ajánlott választásként beállíthatsz szöveges / képes hirdetési típust is.

Ne blokkolj hirdetést!

Az AdSense lehetőséget ad, hogy egyes hirdetéseket letilts az oldaladon. Azt javaslom, ezt kerüld, hogy maximalizálhasd a bevételeid. Ezt a funkciót akkor használd, ha a megjelenített hirdetés teljesen érdektelen a te célközönséged számára, vagy ha maga a hirdető a saját versenytársad.

Variáld AdSense hirdetéseid!

Az alap hirdetési pozícióid elképzelhető, hogy nem a leghatékonyabbak. Tesztelj több variációt, több méretet: keresd meg azt a felállást, amelynél a CPM (bevétel / 1000 látogató) a legmagasabb! Variáld a színkombinációkat, használd az „AdSense Experiments” programot erre a célra.

Használj Link egységeket további bevételszerzés céljából!

A link egységek relatíve kisméretű hirdetési felületek. Ezek nem termelnek hatalmas bevételeket, de némileg megdobhatják azt, érdemes tehát használni ezen hirdetési egységeket is.

Ha mindent jól csinált, érkezik a Google csekk :)

Ha mindent jól csinált, érkezik a Google csekk :)

Használd az AdSense egyéni keresőt!

A Google egyéni keresője, beépülve az oldaladba plusz bevételhez juttathat téged. Így a Google-t használva adhatsz lehetőséget látogatóidnak, hogy az oldaladon kereséseket hajtsanak végre.

Figyeld, javítsd a Google AdSense pontozókártyákat!

A pontozókártya minden fontos eseményre figyelmeztetni fog Téged. Legyen szó az oldalad sebességéről, mobilra való optimalizálásáról, hirdetési egységeid elhelyezkedéséről. Így tehát fontos részét képezi az optimalizálásnak a pontozókártya is.

Hasznos volt számodra ez az információ?

Kapcsolódó cikkek